Idrottsmän finns det gott om i världen, men riktigt duktiga atleter är mer sällsynt.Lag sätts ihop där man försöker få ihop så bra spelare som möjligt, även om man får ihop ett riktigt drömlag så finns det för det mesta bara en eller två spelare som klassas som de allra bästa i världen. Detta är oundvikligt i vilken sport man än tar sig en titt på, men det blir framförallt märkbart inom tillexempel amerikansk fotboll. Här jagas talangerna redan i high school för att kunna värva dem till det college som har de bästa tränarna och kan ge bäst förutsättningar för att inleda en början på en karriär. För just rätt vägledning och bra coacher är det som krävs om en lovande idrottsman ska nå sitt mål, det krävs tränare som är engagerade till det yttersta för att ta ett lovande stjärnskott till faktisk stjärna.

En andra karriär

Det krävs mycket av en människa för att kunna ta sig till en nivå av professionell idrottare och sedan lyckas behålla den positionen, träningen är hård och fritiden behöver spenderas på ett sätt som ser till att fokusera på andra intressen man kan tänkas ha. En hel del idrottare sysslar med träning på fritiden också, det är ju trots allt ett intresse om man väljer att ta den vägen i karriären för ingen kan ha ett sådant yrke utan ett intresse. Dessutom hjälper träningen till att hålla kroppen i toppform, och många idrottare har en  modellkarriär på sidan av sporten.

En slående talang

I en så stressig tillvaro som en sportkarriär kan innebära behöver man kunna ta det lugnt och slappna av medan man samtidigt ägnar sig åt någon form av sport, då är golfen ett bra alternativ som många spelare vänder sig till när det inte är säsong för fotboll. På golfbanorna kan man se namn som Tony Romo, Peyton Manning och Tom Brady. Dessa spelare är dessutom inte dåliga när det kommer till golfbanan heller, självaste Tiger Woods kallade Tony Romy för ”En jädra bra golfare”. Med de recensionerna av ett så stort namn är det inte så konstigt att Dallas Cowboys spelaren spenderar sin lediga tid på golfbanan.

Vältränade pokerspelare

En slående talangEn del spelare vill inte alls ägna sig åt fysiskt krävande aktiviteter på fritiden, dessa ser hellre en lugnare hobby där de får använda bara huvudet istället för fysiken och huvudet som den amerikanska fotbollen kräver. Vid pokerbordet kan man finna spelare som har lågsäsong och det är inte bara en fotbollsspelare man kan hitta här, alla möjliga olika positioner finns här representerade och spelarna är skickliga. Richard Seymour som spelat i Oakland Raiders och New England Patriots har deltagit i World series of poker fyra gånger, en turnering lika tuff som Super Bowl. Denne spelare drog sig tillbaka från fotbollen 2012 och har sedan dess lyckats bli en ganska så bra poker spelare, vinsterna uppgår till över $125 000 och även en 18 plats i WPT.

Ett parti med vänner

Det är inte bra på live eventen man kan hitta dessa spelare heller, en del gav sig in i pokerspelandet vid ett poker bord hemma. När lågsäsongen hägrar vill man ändå ses och umgås, spelarna blir vänner och spelet blir bättre om man har en bra gemenskap. Därför är det inte ovanligt att man hittar spelarna samlade hemma hos någon av de, och vad kan passa bättre än ett vänskapligt parti poker vänner emellan? Precis som en del icke atleter börjar på detta sätt tillsammans hemma kring matbordet så funkar det på samma sätt för idrottarna, runt ett vänskapligt parti poker föds en kärlek till detta spel som blir en perfekt syssla bredvid fotbollen.

Behaglig träning

Behaglig träningNär säsongen är i full gång finns inte samma tid att ta sig runt och delta i live eventen, fokus måste då läggas helt på träning och spel och den lilla tid som spelarna får över räcker knappt till ett vänskapligt parti med de andra i laget. Har man familj är det den som får den tid man har över, men bara för att man inte ser dem på live eventen så innebär det inte att de inte finns kvar i pokervärlden. Poker och casinospel är något man behöver underhålla för att kunna fortsätta slåss om de stora vinstpengarna, som idrottare vill man inte heller behöva hamna sist på listan. Idrottsmän om några vet hur man ser till att hålla sina talanger på topp och detta är något de kan tillämpa till andra intressen också, detta kan de dessutom göra precis på samma sätt som vi andra underhåller våra färdigheter i poker. Tack vare internet kan de slänga sig i sängen på favorit hotellet efter en lång dag på planen, njuta av roomservice och snabbt ha tillgång till både det senaste skvallret om sig själva och lagkamraterna för att sedan koppla av med den alltid nervkittlande favorit underhållningen. Det helt klart perfekta sättet att underhålla sina talanger och ta sig an nya motspelare utan att behöva åka någonstans eller direkt behöva bli igenkänd av människor om man inte själv vill.