Amerikansk fotboll är ett utav det mest fysiska sporterna som finns runt om i hela världen. Det finns oerhört många som har skadats och skadats dagligen trots att de har skydd över i stort sett hela kroppen förutom vid armarna. Man kan inte ha skydd vid armarna riktigt då det blir väldigt osmidigt att gå runt med skydd runt handlederna och bicepsen. När man kastar bollen så får man se till att ha ordentligt med kraft med armarna och därför är det inte lämpligt för det förhindrar kraftens precision.

Om spelet

Det man gör i amerikansk fotboll är att kasta runt bollen och springa med den och komma över till slutet av andra planhalvan förbi motståndarna och göra en touchdown. Man kan även göra mål genom att göra ett “field goal”, det som menas med det är att man får sparka bollen, likt som en frispark i fotboll fast här så måste bollen kommer över ribban. Det är oerhört mycket taktik i amerikansk fotboll, här så finns det endast fasta situationer. När spelet drar igång så passar personen som är längst fram bollen bak och då har dom redan bildat en slags formation. När bollen kommer till den här personen så är det upp till honom vad han vill göra med den.

Personen har väldigt många alternativ, men grejen med amerikansk fotboll är att man måste vara snabb som attan, för annars kommer man bli nedbrottad och bli av med bollen väldigt snabbt. Planen är totalt cirka 110 meter lång och man börjar med bollen på planens halva.

Fördelar att börja i amerikansk fotboll

Som det har skrivits tidigare och är välkänt så är det en av de absolut fysiska sporterna som finns i världen. Förutom att man lär sig tacklas och man lär sig att bli en väldigt tuff person mentalt så finns det väldigt mycket positiva grejer. Många som går i high school i USA tenderar att spela denna sporten, väldigt många av de blir framgångsrika inom amerikansk fotboll skall tilläggas. Det är en oerhört tuff träning och man kan garantera att det kommer ge mycket bra positiva effekter till kroppen. Genom att tacklas så behöver man vara väldigt stark och då behöver man bygga muskler. Bygga muskler kan man göra vid träningarna, men även vid sidan om vid gymmet. Sedan behöver man en enorm kondition också, det är det som är så bra med amerikansk fotboll att man behöver båda delarna till allra högsta grad. I vissa sporter så är det endast kondition som gäller, medans i andra är det bara styrka som räknas. I denna så är det både och, samt att man blir mycket mer starkare än mental. Det krävs en hel del för människor att vara beredd att hoppa in i en annan person, speciellt när man vet att man själv kan skada sig rejält men även skada personen man hoppar in i. Långt ifrån alla klarar av det här klimatet. Det är alltid mycket action vid amerikansk fotboll och det är en sport som är oerhört populär, i synnerhet i Amerika.